Hilarische momenten vastleggen?

Leg hilarische momenten vast. Huur een Photobooth

Ooit wel eens aan gedacht om een photobooth te plaatsen op je bruiloft of bedrijfsfeestje? Tegenwoordig zie je photo-of filmbooths steeds vaker verschijnen op feesten en partijen. Maar ook op zakelijke evenementen zoals beurzen verschijnen ze ten tonele. Zie het als een alternatief gastenboek, in de vorm van een foto of video, met vaak hilarische momenten al dan niet met een borreltje op natuurlijk. Hoe later de avond, hoe gekker de foto’s. Leuk voor jong en oud.

Kenmerken van een photobooth
Op internet vind je steeds meer leveranciers. Dit zijn de eigenschappen van een photobooth:

Een photobooth zie je vaak in verschillende formaten, stijlen en kleuren op websites van leveranciers voorbij komen.
• Booths worden vaak verhuurd voor drie á vier uur en variëren qua prijs meestal tussen de 400 en 500 euro.
• De booths zijn meestal twee meter breed, vaak ruim een meter diep en ook zo’n twee meter hoog. In ieder geval ruim genoeg om met meerdere personen in plaats te nemen.
• Het komt in losse onderdelen en wordt ter plekke geïnstalleerd door de verhuurder. Zelf installeren en ophalen op locatie kan ook.

Hoe werkt een photobooth?

• Gemaakte foto’s zijn door een simpele druk op de knop en vaak onbeperkt te maken. Als je wilt, plaats je een eigen tekstje onder je foto.
• Je krijgt je eigen online fotogalerij met digitale downloads achteraf naar je toegestuurd en je bepaalt zelf de afmetingen van je foto’s. Een gedrukte versie kan ook. Leuk om nog eens door te bladeren.
Een photobooth komt met een kist vol attributen, die je gebruikt voor op je hilarische foto. Brillen, hoedjes noem maar op.
• Vaak is er een eigen sfeer- of thema kleur in te stellen door de verhuurder.

Een alternatief voor de photobooth is de fotozuil. Het is goedkoper en handig in gebruik, want weinig ruimte in beslagnemend. In het verlengde van de photobooth of zuil is er de videobooth. Zelfde idee in principe, maar in plaats van foto’s maak je een opname van bewegend beeld. Een soort videogastenboek dus.

Photobooth met Greenscreen

Een techniek die nog vrijwel onbekend is, maar toch al een tijd bestaat in de filmwereld, is de Greenscreen fotografie voor in je photobooth. Gebruikmakend van een groene of soms blauwe wand en kleurfilters die de achtergrond laten doorschijnen. Daarmee is het mogelijk om een andere achtergrond achter het filmobject te laten verschijnen. Een hilarisch gezicht natuurlijk. Je herkent deze techniek misschien bij weermannen. De techniek zie je ook wel eens ingezet worden om mensen op scherm onzichtbaar te maken. Voor 100 euro extra heb je vaak al een Greenscreen fotografie.