Het ontwerpen van je eigen scootmobiel? De voor- en nadelen op een rij!

Het is tegenwoordig helemaal in om je eigen scootmobiel te ontwerpen. Mensen kiezen een standaard model en gaan daar dan vervolgens mee aan de slag. Dit is echt een super ontwikkeling omdat de scootmobiel zo kan worden afgesteld op de wensen van de koper. Echter, er zijn natuurlijk ook een paar valkuilen in het ontwerpen van je scootmobiel. Daarom bespreekt dit stuk de voor- en nadelen van het ontwerpen van je eigen scootmobiel.

Aanpasbaar op jouw wensen?

Je kunt de scootmobiel dus aanpassen op jouw wensen. Dit doe je door allerlei zaken toe te voegen of juist weg te laten. Hiermee zorg je ervoor dat jouw scootmobiel ervoor zorgt dat jij lekker mobiel blijft. Je moet wel weten dat de aanpassingen niet altijd mogelijk zijn op ieder model. Vooral de wat oudere modellen kunnen vaak niet aangepast worden op jouw wensen. Overleg dit met je dealer om te kijken wat er mogelijk is.

Technische toevoegingen?

Vaak kan je in ieder geval wel een aantal kleine technische toevoegingen doen. Zo kan je een GPS systeem laten inbouwen zodat jij nooit meer de weg kwijt raakt. Dit is natuurlijk vooral handig als jij grotere afstanden aflegt. Mensen raken dan nog wel eens de weg kwijt en ook al ben jij met een telefoon, deze kan natuurlijk ook op raken. Ook kan je een alarm op je scootmobiel laten plaatsten. Vooral als je veel hebt aangepast op je scootmobiel dan stijgt deze in waarden en raken dieven natuurlijk geïnteresseerd.

Handige toevoegingen?

Ook kan je een paar handige zaken toevoegen. Zo kan je de bergruimte op je scootmobiel vergroten als je bijvoorbeeld grote boodschappen doet. Je neemt dan een groter mandje of je zorgt voor een extra laadruimte. Ook kan je een stokkenhouder toevoegen of een houder voor je mobiel. Je kunt ook nog aanpassingen doen aan je stoel zodat deze net wat lekkerder zit.

Beschermen tegen het weer?

In Nederland is het ook handig om jezelf en je scootmobiel te beschermen tegen de wind en regen. Zo kan je een volledig dak op je scootmobiel laten zetten of alleen een windscherm. Je keuze zal gemaakt worden op basis van of je wel of niet naar buiten gaat of wil als het regent of hard waait. Ook kan je extra bescherming voor je scootmobiel kopen als je deze buiten wil laten staan.

Valkuilen?

Er zijn echter ook een aantal valkuilen aan het zelf ontwerpen van je scootmobiel. Zo kan de dealer je een heel aantal dingen aansmeren die je eigenlijk niet nodig hebt. Als je elke dag dezelfde route maakt, dan heb je natuurlijk geen GPS nodig. Ook moet je geen bescherming van je scootmobiel kopen als jij hem binnen kan parkeren. Wees dus zeer kritisch als je extra zaken besteld voor je scootmobiel zodat je niet onnodige kosten maakt. Meestal zijn de dealers behoorlijk behulpzaam en betrouwbaar, maar uiteindelijk willen ze natuurlijk wel gewoon geld verdienen. Wees dus zeer waakzaam hierop.